Voorwaarden

Voorwaarden toekomstige adoptanten van hamsters

 

 

 

Wij gaan van uit, dat je voor aanschaf van babyhamsters de basis gerelateerde informatie over het houden van hamsters weet of na hebt gelezen om de hamsters een goed en hamsters vriendelijk thuis te kunnen geven. Dat kan bv. hier: Hamsters

 

 De minimale maat voor een kooi voor Syrische hamsters is 80x50x30 Of 70x50x45 (Dwerghamsters 60x30x40cm) ( L x B x H )

 

Reserveren mag via het inschrijfformulier. Zijn niet alle gegevens ingevuld, dan wordt de reservering niet aangenomen. (Ben je jonger dan 18 jaar, zorg dan voor toestemming van je ouders en neem je ouders mee bij het ophalen van de hamster. Met de ingediende reservering ga je met onze voorwaarden akkoord.

 

Zodra wij de reservering hebben ontvangen, ontvang je een bevestiging met een uitleg over de afloop van reservering tot het ophalen van de hamsters. Tevens wordt je erover geïnformeerd wanneer de hamsters opgehaald mogen worden.

 

Vanaf de leeftijd van 1 week kunt u de hamsters al reserveren. Degene die als eerst gereserveerd heeft mag ook als eerst uit het nest kiezen (direct na de keuze van de fokker, meestal houden wij 1 of 2 hamsters ).

 

Wij als fokker hebben altijd eerste keuze uit het nest, dat is heel belangrijk om onze lijnen verder te verbeteren en om mensen ook in toekomst hamsters aan te kunnen bieden.  

 

Mocht je om wat voor reden dan ook van je reservering afzien, laat dit dan tijdig weten. Dan kunnen we voor de hamsters nog op tijd een nieuwe baas vinden.

 

Hoewel wij ons uiterste best doen om gezonde hamsters te fokken, bestaat de kans dat een hamsters voor de verhuizing ziek wordt. De rattery heeft te allen tijde het recht om een reservering te annuleren of te weigeren (bv. ook dan als er twijfels bestaan aan de geïnteresseerde).

 

De hamsters mogen pas naar hun nieuwe huis vertrekken als ze 5 á 6 weken oud zijn en alles van hun moeder hebben geleerd, wat ze nodig hebben.  Eerder ophalen is niet mogelijk en er worden geen uitzonderingen gemaakt. vaak is later ophalen beter omdat ze dan meer hand tam zijn en dus niet bij 4 weken.

 

De hamsters dienen op ons adres te Breda opgehaald te worden. De dag en tijd spreken we dan van te voren af, zodat het voor beide partijen het beste schikt.

 

Onze hamsters verlaten gezond de rattery, we gaan er wel vanuit dat de nieuwe eigenaar zich bewust is, dat een levend beestje ook een keer ziek kan worden en verdere kosten voor bv. een bezoek bij de dierenarts kunnen ontstaan.

 

De prijs voor de hamsters zal ik doorgeven met de bevestiging van de reservering. Graag gepast betalen bij het ophalen van de hamsters.

ook een geschikt reiskoffertje voor hamsters en geen kartonnen doosjes of diepvriesdoosjes etc.Verdienen wij aan de hamsters? Nee, elke maand zijn de kosten veel hoger dan wat we daarvan terug zien, daarom is het een hobby.

 

Uiteraard mag je ons te allen tijde mailen voor verhalen, foto’s en advies. In de regel worden mails binnen 24 uur van ons beantwoord.

 

Je mag de rattery ook altijd contacteren in geval van ziekte. Wij zullen je hierbij zo goed  mogelijk een advies geven. Tevens is het voor een fokker altijd belangrijk om details over zijn dieren te horen om de lijn verder te kunnen verbeteren.