Voorwaarden

Voorwaarden toekomstige adoptanten voor ratjes

 

 

 

Wij gaan er van uit, dat je voor aanschaf van rittens de basis gerelateerde informatie over het houden van ratjes weet, of na hebt gelezen om de ratjes een goed en rattenvriendelijk thuis te kunnen geven. Dat kan bv. hier: Alles over ratten

 

Onze ratjes verhuizen niet alleen, minimaal 2 ratjes van hetzelfde geslacht.  De minimale maat voor een kooi voor 2 ratten is 80x50x80cm en de tralies moeten niet te ver uit elkaar staan ( 1 cm ) anders kunnen ze ontsnappen. 

 

Reserveren mag via het inschrijfformulier. Zijn niet alle gegevens ingevuld die wij u nog vragen, dan wordt de reservering niet aangenomen. (Ben je jonger dan 18 jaar, zorg dan voor toestemming van je ouders en neem je ouders mee bij het ophalen van de ratjes. Met de ingediende reservering ga je met onze voorwaarden akkoord.)

 

Zodra wij de reservering hebben ontvangen, ontvang je een bevestiging met een uitleg over de afloop van reservering tot het ophalen van de ratjes. Tevens wordt je erover geïnformeerd wanneer de rittens opgehaald mogen worden. Als we na 1 week geen mail antwoord meer van u hebben ontvangen, krijgt u de laatste mail, waarop staat dat u van de lijst word afgehaald.

U mag al reserveren, maar we kunnen u niet meteen garanderen of we ook uw voorkeur al hebben en ook kan er altijd nog iets mis gaan. Bij 4 weken hebben we iets meer zekerheid.

Degene die als eerst gereserveerd heeft mag ook als eerst uit het nest kiezen (direct na de keuze van de fokker, meestal houden wij 1 of 2 rittens). Of de reservering dan zoals als gewenst doorgaat, bepaald de beschikbare aantal rittens en de in de reservering aangegeven voorkeuren. 

 

Wij als fokker hebben altijd eerste keuze uit het nest, dat is heel belangrijk om onze lijnen verder te verbeteren en om mensen ook in toekomst ratjes aan te kunnen bieden.

 

Mocht je om wat voor reden dan ook van je reservering afzien, laat dit dan tijdig weten. Dan kunnen we voor de rittens nog op tijd een nieuwe baas vinden.

 

Hoewel wij ons uiterste best doen om gezonde ratjes te fokken, bestaat de kans dat een ratje voor de verhuizing ziek wordt. De rattery heeft te allen tijde het recht om een reservering te annuleren of te weigeren, ook als er twijfel bestaan aan de geïnteresseerde.

 

De ratjes mogen pas naar hun nieuwe huis vertrekken als ze 6  á 7 weken oud zijn en alles van hun moeder hebben geleerd, wat ze nodig hebben en er ook aan toe zijn. Tevens moeten ze zwaar genoeg zijn ( min 100g,  maar over het algemeen zijn ze met deze leeftijd al zwaarder ). Eerder ophalen is niet mogelijk en er worden geen uitzonderingen gemaakt. Bij Silvermanes gaan de rittens pas weg als ze 8 á 10 weken zijn, dan kan er pas beter gezien worden of het ratje een Silvermane is.

 

De ratjes dienen op onze adres te Breda opgehaald te worden. De dag en tijd spreken we dan van te voren af, zodat het voor beide partijen het beste schikt. Kom a.u.b. op tijd zodat we voldoende tijd hebben voor elkaar maar ook voor de evt. andere adoptanten.

 

Onze ratjes verlaten gezond de rattery, we gaan er wel van uit dat de nieuwe eigenaar zich bewust is, dat een levend beestje ook een keer ziek kan worden en verdere kosten voor bv. een bezoek bij de dierenarts kunnen ontstaan.

 

Graag gepast betalen bij het ophalen van de rittens. Ook verwachten wij dat u een geschikt ratten reiskoffertje en geen kartonnendoos of diepvries/voorraad dozen.

Verdienen wij aan de ratten? Nee, elke maand zijn de kosten veel hoger dan wat we daarvan terug zien, daarom is het een hobby.

 

Uiteraard mag je ons te allen tijde mailen voor verhalen, foto’s en advies. In de regel worden mails binnen 24 uur van ons beantwoord.

 

Je mag de rattery ook altijd contacteren in geval van ziekte. Wij zullen je hierbij zo goed mogelijk een advies geven. Tevens is het voor een fokker altijd belangrijk om details over zijn dieren te horen om de lijn verder te kunnen verbeteren.

 

( Stambomen worden alleen aan bekende fokkers uitgegeven.)

 

Om onze ratten en gezin rust te geven en ook ter voorkoming van ziektes die men onbewust mee kunnen brengen, kunt u bij ons niet tussendoor komen kijken. U krijgt voldoende foto's, filmpjes en informatie te zien en pas bij het ophalen kunt u uw schatjes echt gaan zien, als u dan niet tevreden bent gaat de adoptie niet door.